Check-in date cannot be in the past!
Check-out date has to be after check-in date!
{{ numGuests }} gäst gäster

Vi satsar på näringslivet

Piteå Stadshotell har mycket på gång. Med allt från ny grafisk profil till uppdaterad meny satsar de nu på att skapa ett hotell med det lokala näringslivet i fokus. 
– Här kan du skräddarsy dina konferenser och här hittar du stans bästa affärslunch, säger Johanna Lundström, hotellchef på Piteå Stadshotell.

Piteå Stadshotell grundades för över hundra år sedan för att locka affärsresenärer när den nya järnvägen byggdes upp till Piteå. Sedan dess har hotellet samexisterat med det lokala näringslivet.

– Att det lokala näringslivet ligger oss varmt om hjärtat handlar helt enkelt om att vi bryr oss om vår stad, på riktigt. Om vi ska kunna leva och utvecklas här behöver vi ett blomstrande näringsliv. Statt ska vara en mötesplats som underlättar för företagare och hjälper till att driva Piteå framåt, säger Johanna Lundström.

Under de kommande månaderna ska hotellet lansera flera förbättringar med näringslivet i fokus. Nya konferenspaket, smarta kvitton och föreläsningar är några exempel. Men redan nu går det såklart att som vanligt att boka konferenser, och hotellets restaurang Verandan fortsätter att servera stans enda affärslunch varje vardag mellan 11.00 och 13.30.

– Jag har pratat med flera av de lokala företagarna om deras önskemål för en affärslunch, och kommer att fortsätta att lyssna – så vi får se hur lunchen utvecklas med tiden. Just nu byter vi meny från vecka till vecka, men du kan lita på att det alltid går att få någon form av klassisk husmanskost och att du alltid blir ordentligt ompysslad när du är här, säger Johanna Lundström.

Den nya grafiska profilen fångar Piteå Stadshotells långa historia. Logotypen utgår från Statts karakteristiska fönster och typsnittet som kommer att användas i all kommunikation släpptes av Morris F. Benton och Linn Boyd Benton 1906 – samma år som Piteå Stadshotell invigdes.

– Våra lokaler har en historisk atmosfär som inte påminner om något annat i stan, en tidlöshet och självklarhet som jag tycker speglas i den nya grafiska profilen, säger Johanna Lundström.